lördag 27 november 2010


Jag har hämtat mig från förra helgens antiklimaxresa till Köpenhamn. Träffade kompisen igår och vi gjorde en dundrans garnbeställning från Sommerfuglen och tog en rejäl fika. Nu är det bara att vänta till de fina garnerna kommer hem!!!!!

Har ägnat dagen åt att baka lussebullar och att städa lite här och var. Städning är inte min starka sida precis. Men idag var det ganska kul så då gäller det att passa på.

På stickfronten är det väldigt trögt nu. Har precis färdat en totalt dödstråkig halsduk till min dotter. Enfärgad, enformig och garnet tog slut = alldeles för kort! :-(

Har fortsatt med min randiga halsduk som är bra att ta till när man inte får felling för vad man vill sätta stickorna i, för garn finns det ju gott om, men man ska ju känna för det man ska göra...
Den börjar också lida mot sitt slut, men till dess kanske inspirationen har tagit tag i mig igen?!

söndag 21 november 2010

Upp som en sol...

och ner som en pannkaka! Ja, så var det igår när jag vaknade och skulle resa till Köpenhamn. Jag packade med mig fika, en stickning( inte världens roligaste, men en som behövdes bli klar) och styrde kosan mot bussen. Bussresan gick perfekt, mycket stickat, trevligt prat, och förväntan på det planderade garnbutiksbesöket. Väl i Köpenhamn styrde vi våra steg direkt mot den utvalda butiken. Där var redan fullt med folk. Trångt, mysigt, massor av garn och gemytligt! Vi botaniserade runt säkert över 2 timmar innan vi hade bestämt oss.
Fram till kassan för att betala... Min kompis betalade sitt garn. Sedan var det min tur. HJÄÄÄÄÄLP! Kontokortet fanns inte i plånboken! Jag konstaterade snabbt att det nog sitter kvar i internetdosan hemma, eftersom jag förde över pengar kvällen innan.
Min kompis kom till undsättning och körde ner sitt kort i kortläsaren igen. PIIIIIIIIIIIP!
- Va, säger hon! Inga mer pengar på mitt konto???????
Vi fick snopet kliva åt sidan och ringa hem och reda ut ett och annat. Mitt kort låg mycket riktigt i tryggt förvar hemma på bordet. Min kompis som också hade fört över pengar dagen innan fick också konstatera att hon nog lyckats sätta in dem på fel konto.
Min kompis fick snopet lämna tillbaka sitt nyss inhandlade garn och be om att få pengarna tillbaka. Först blev hon nekad och kunde endast få ett tillgodokvitto! Men vi förklarade vårt prekära läge och fick då tillbaka pengarna.
Vi fick snopna lämna butiken utan garn men med glädjen att ha fått kännt och klämt på alla dessa underbarheter, och en info om att vi faktiskt kan lägga in en beställning via nätet när vi kommer hem. Vi lovade varandra att vi ska ha en riktig Danskeklväll med Kim Larsenmusik, vrålgod fika och beställarfingret i högsta hugg! Jag ser fram emot det!
Vad göra i Köpenhamn med endast 200 svenska kronor på fickan?
Vi kunde inte annat än skratta åt eländet!

När vi vandrade Ströget upp och ner smidde vi planer på hur vi skulle få tag i pengar...

Kanske lösa av någon av skylthållarna (män som står och håller skyltar som visar vilka butiker som finns på alla tvärgator) längs vägen?

Eller någon av oss kunde uppehålla någon av alla som sitter och spelar instrument och den andre kunde springa med de ihoptjänade pengarna... Inte riktigt fair play!

Ett tredje alternativ kunde vara att min kompis kunde ta fiolen av en fiolspelande herre och själv börja dra in pengar... Kanske inte heller speciellt schysst!

När vi skulle äta på ett ställe fick vi efter att ha studerat menyn ett bra tag veta att de inte tog emot svenska pengar, pust, bara att lämna stället... Det blev mat på "Börjes" (Burger king), de tog emot våra kära svenska riksdaler!

Efter att ha genomfört alla tiders billigaste Köpenhamnsbesök, vände vi kosan hemmåt vid 18-tiden, mera stickning och många goda skratt åt vad vi varit med om. Detta kommer vi att minnas i alla dagar...

måndag 15 november 2010

Ormet kryper...


Och den är tvåhövdad. Nej skämt å sido, det är min banan/sidescarf som är klar. Den gick i 190 att göra. Grova stickor och grovt garn. Simsalabim så var den klar med utstickande "flärpar". Det var en härva som inte heller tålde att vänta! Nu närmar sig Köpenhamnresan, på lördag går den av stapeln. Har ni något tips på vad jag måste besöka, så tipsa gärna!

lördag 13 november 2010

Grön som våren!


Tänk om vi var där nu! Med svällande knoppar, fågelsång, vårblommor, takdropp och värmande sol!!! Det dröjer...

Göras vad som göras kan för att pigga upp i höstmörkret. Det var helt rätt tid att slutföra min krispiga gröna sjal i Fabel. Det är åter en modell som är favorit i repris. Fotomodell - en av mina underbara döttrar i gröna soffan. Åh vad jag längtar... Efter våren alltså!

torsdag 11 november 2010

Varmt om halsen..



kan man behöva ha det såhär i förkylningstider. Senaste alstret är en sjal i garnet Delight från Drops garner. Mönstret har jag hittat på Garnstudios sidor. Jag föll för de roliga snurredutterna som avslutar snibbarna. Härliga färgbyten får man ju gratis pga. garnet. Nu borde jag ta tag i något gammalt och göra klart...

söndag 7 november 2010

Med solen i zenith...


passade vi på att fotografera och faktiskt också namnet på garnets färg. Så var den klar, rundhalsduken. Den gick faktiskt att sno tre varv runt dotterns hals. Så belåten! Det blev faktiskt garn över. Kanske kan göra någon matchande pulsvärmare till och göra någon detalj med resterna... Hjärnan slutar aldrig att spinna vidare på nya idéer. Ibland önskar jag att jag vore bläckfisk och kunde hålla igång fyra projekt på en gång, fy vad det hade gått undan då!

lördag 6 november 2010

Nya nystan...

är fullständigt omöjliga att hålla sig ifrån! Jag lyckas i alla fall inte. Köpte detta garn hos Umbra i Växjö i torsdags. Sååå otroligt mjukt och skönt. Och vilka färger, jag bara älskar kombinationen! Det är MANOS silk blend, 30% silke och
70 % merinoull. Som ni ser är jag redan igång.

Började redan i går kväll. Men i morse upptäckte jag att det jag stickat blev för brett och för tätt, bara att riva upp och göra om. Vad det ska bli, jag det får ni se framöver.

Nu måste jag kasta mig ut i trädgården och fixa lite där.

Ser fram emot kvällen, stickning,ett glas vin och duktiga dansare på TV.

fredag 5 november 2010

Låt det regna!


För nu har jag byggt klart taket över vår trappnedgång. Och det ska bli lite torrare där får jag hoppas. Ska bara fixa dit en hängränna och ett stuprör som leder bort vattnet.
Annars har jag och barnen varit på en tripp till Växjö. Jag besökte den fantastiska garnaffären Umbra för första gången. Köpte lite olika garner till halsdukar. Men där fanns mer man ville HAAAA! Det får bli fler besök.

måndag 1 november 2010

Höstlov...


är det för mig just nu. Och allt höstande trädgårdsarbete har jag sparat till denna veckan .Var tar tiden vägen. Får påminna mig själv att jag faktiskt sågat och skruvat och slutligen suttit uppflugen på taket jag byggt över källartrappan de flesta helgerna denna hösten. Det arbetet har ju faktiskt gått före.

Så idag tog jag steget ut i trädgården. Fuktig luft, men inte regn, nästan ljumt och alldeles vindstilla. Men var hade jag ställt spaden... Hittade den och skulle börja gräva och fixa lite i mitt hallonland (kanske inte rätt tid, men rätt tid för mig) Då upptäckte jag det jag naturligtvis innerst inne visste, spad-j....n var sönder!!! Bara att sätta sig i bilen och åka och inhandla en ny. Lagom lång, lagom lätt, och lagom vass, även en spade kan ha många egenskaper som ska vägas emot varandra.

Min gamla trotjänare var ju så bra, vi har haft mycket roligt tillsammns. Blod,svett och skratt i trädgårdsrabatt! Du ska få en hedersplats i trädgården!

I morgon får min nya kamrat visa vad den går för!