söndag 25 april 2010

En lyckad helg på Huseby!


Tänk att få sitta i två dagar i solen och få måla, låta tankarna flyga och bara vara. Underbart! Det blev en och annan akvarell också och det gör ju det hela ännu roligare. Det blir inte mycket målat på hemmaplan och då är detta en bra lösning tycker jag, där allt serveras en hel helg och jag bara kan njuta. Till råga på allt så hade jag även tur med vädret!

fredag 23 april 2010

Finns det något vitare...


...än ett omålat akvarellpapper? Nästan så man får lite ångest innan man ska sätta igång. Ska ägna helgen åt att måla akvarell på Huseby. Håller alla tummar för att vädret blir bättre och inte med snöglopp och bister vind. Då blir det väldigt
mycket akvarell :-)



Helt underbart att få vara i sin egen lilla bubbla och bara skapa i två dagar.


Det behöver ju faktiskt inte bli något...

söndag 18 april 2010

Gröna bananer och salamandrar!

Den blandningen går inte av för hackor, men det är just vad jag har pysslat med nu i två dagar. Det var väl snarare det häftiga tyget med gröna bananer och apor som inspirerade mig att sy en kulig väska än de riktiga i förra inlägget. Men ibland måste man skoja till det lite. Hihi!


Idén att sy väskor fick jag från den fantastiska boken Hånd i Hanke, sy och quilt, av Anne-Pia Godske Rasmussen.

Efter en inledande regnig förmiddag så vände vädret och solen tittade fram. Det var dags för årets stora rabattrensning. Jag konstaterar nu glatt 5 timmar senare att det var som att gå ett rejält träningspass på gymmet för varje fiber värker i rygg och armar. Jag avslutade med att rensa dammen! Fy vad det stank! Efter vintern har det samlats och förmultnat ett och annat på botten av den. Dags för tömmning och rengöring. Det var då jag hittade 10 simmande "kompisar", salamandrar! Ett häftigt litet kryp som ser ut att härstamma från urtiden med sin taggiga ryggfen.

lördag 17 april 2010

Kan man bli inspirerad av...


..några "gamla" bananer? Jo, visst kan man det! Vänta och se...

Nu är den klar...


både "bäbben" och koftan. Det blev en liten tjej! Kul att äntligen få posta koftan till min arbetskamrat. Som utlovat så ska ni också få ta del av det "braiga" babykoftmönstret som man stickar uppifrån och ner. Så enkel och så rolig att göra!

söndag 11 april 2010

Sanslös tur!

Igår bar det av till Österlen och konstrundan där. Jag fick se mycket konst både ful, vacker och konstig! På ditresan såldes lotter, och jag var inte nödbedd på att handla några. På hemresan stannade vi för att fika och då var det även dags för lottdragning. När jag öppnade lotterna visade det sig att jag dragit samma lottnummer från tre av de 10 ringarna, nummer 42.

Tiden var inne för vinstdragning.... nummer förtiooooooootvååååå!
Jippi! jag vann TRE förstapriser, dvs tre tavlor målade av researrangören själv Kjell Persson. Tredubbel LYCKA! Jag har nog förbrukat min tur nu....
Vinterlador
Hinken

Höstbrytning
Bonus var ju även att jag fick en hel del stickat på min halsduk på bussen.

fredag 9 april 2010

Passa er för min vattenkanon...

... idag har ingen gått säker i trakterna av mitt växthus. Den stora vårrengöringen gick av stapeln med högtryckstvätten! Jag kände mig som en soldat med vattensprutan i högsta hugg. Ingen beläggning eller alg gick säker när strålen träffade med all sin kraft. Det var som ett riktigt träningspass att hålla emot rekylen hela tiden det sprutade. Det finns många sätt att träna styrka!
Får se om armarna pallar lite stickning till kvällen. Ser annars fram emot morgondagen som bär av mot Skåneland och konstrunda. Då blir det mycket stickning på bussen! Jippi!
Tittade även till mitt fikonträd som övervintrat i jordkällaren. Det levde och fick nu ta plats i det rena växthuset. Många fina gröna knoppar på grenarna, tänk vad livet är underbart, det bara väntar på att få komma igång och spira!

torsdag 8 april 2010

Såhär blev det...



...hett och rykande direkt från micron.

Tre härvor nyfärgat garn i päronträdet i trädgården färdiga att stickas med.
Frågan är bara vad man ska göra?

Kool-Aidfärgning vá häftigt!

Tittade runt bland olika sidor och hittade ett prova på paket hos KarMa- garn.
Man färgar garn med saftpulver! Tro det eller ej?! Detta var jag bara tvungen att prova, till mina döttrars förtjusning.

Här är det inköpta garnet tillsammans med saftpulvret i sina förföriskt färgsprakande små påsar.

Enligt alla konstens regler så lades garnet i blöt under tiden vi åt frukost.

Sedan blandades alla små påsar med vatten i plastmuggar.


Nu kunde det roliga börja. Dutta färg på det blöta garnet och se hur färgerna sögs in i varandra.

När det var färdigfärgar så stoppar man bara in allt i en ugnssäker form i micron på full effekt i 2 minuter. Ta ut och titta, kör lite till, tills vattnet i formen är klart och utan färg. En odefinerbar doft sprider sig i köket! En blandning av tuggummi, körsbär, lime mm. Dags att låta garnet svalna, sedan sköljer man det i ljummet vatten. Volá! Det är klart! Bara att vänta på att det ska torka så man kan sticka av det! Bilder på det färdiga garnet får ni se i nästa inlägg.

tisdag 6 april 2010

Ett väntande vårprojekt, jag längtar!


Ja, här är de! Mina Muskatnystan som legat till sig sedan förra sommaren.De ska bli en kofta med kort ärm. Jag längtar såååå! Vill jobba färdigt med min tröja i Delight först. Men har kommit in på ett stickspår som ni sett med Delighthalsduken. Varför är det så svårt att hålla sig till ett projekt? Jag har märkt att det är fler som bloggar som har "problem" med detta. Fast egentligen är det ju bara kliet i fingrarna att prova något nytt hela tiden som det beror på. Föjden blir ju ett berg av "stickpåsar" vid soffan, under bord, i väskor och på alla tänkbara ställen faktiskt! Har i alla fall börjat på ärm 2 idag. Så tröjan ska bli färdig först!!!!!

måndag 5 april 2010

Randigt, randigt....


Barnkoftan är klar och jag saknar bara 2 knappar till som jag får inhandla i morgon. Sedan ska ni få se den lilla koftan. Har nu kastat mig in i ett nytt randigt projekt. Tips från sidan Blyga killen stickar. Var bara tvungen att prova!Hade dessutom två färger av Delight som egentligen skulle blivit strumpor, men får bli halsduk istället. Är egentligen sugen på att sticka något mer vårlikt, men det får bli lite längre fram...

lördag 3 april 2010

GLAD PÅSK!



Jag passar på att njuta av det fina vårvädret och genomför vår påsktradition = att ta ut och plocka ihop studsmattan i trädgården. Har nu två superglada studsande barn som kommer att somna gott i kväll. Själv har jag stickat färdigt barnkoftan och är redo att sy ihop ärmarna. Konstaterar att den också rent färgmässigt är en riktig "påskkaramell". Bilder på den och utlovat mönster kommer när den är helt klar. Nu ska jag passa på att njuta i solen en stund på verandan, den är ju riktigt varm!